‘Trogir’ címke bejegyzései

A vallásos turizmusnak nagy múltja van Horvátországban. Zarándokok, hívők az ország szent helyeit több mint 1000 éve keresik fel. Az... »
Horvátországgal és a horvátokkal való kapcsolatunk nemcsak azért szoros, mert a magyarok többsége előszeretettel látogatja az Adria... »
Ciovo egy sziget Közép-Dalmáciában, amit észak-nyugati pontján híd köt össze a Világörökségek sorát gyarapító várossal, Trogirral.... »
Trogir nem egyszerűen csak egy szép horvát város, hanem a mediterrán térség egyik legjobban megőrzött középkori települése. Történelmi... »
Ezért a festői, fenyők és tamariszok által koszorúzott, 20 km-es partszakaszért sokszáz évvel ezelőtt Split és Trogir ádáz küzdelmeket... »
Ha téged kizárólag a legérdekesebb dolgok vonzanak vagy szimplán kíváncsi vagy, Horvátország mit hagy örökül a világnak, járd végig az... »
Nagyon szubjektív, hogy ki mitől érzi jól magát egy buliban, de ha Horvátországban nyaralsz, van néhány diszkó, ahova ha betérsz, biztosan... »
Amikor útnak indulunk a tenger felé, általában a türkizesen csillogó víz és a pálmafák lebegnek a szemeink előtt. Kihagyhatatlan részei... »