‘történelem’ címke bejegyzései

A Közép-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő, több mint 4,5 milliós népességgel rendelkező Horvátország eseménydús történelmet... »
Horvátországgal és a horvátokkal való kapcsolatunk nemcsak azért szoros, mert a magyarok többsége előszeretettel látogatja az Adria... »
A nácik és a fasiszták bukását követően Horvátország a szocialista Jugoszlávia része lett, élén Josip Broz Titoval, akinek 1980-as... »
Az I. világháború után, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásával Horvátország és Szalvónia a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság része... »
Amint megindult a törökök európai inváziója, Horvátország ismét határterület lett. A horvátok egyre több csatát voltak kénytelenek... »
A horvát és a magyar történelem szálai számtalan ponton összefonódtak az elmúlt ezer évben. Szerteágazó rokoni kapcsolatok,... »
A 10. században VII. Konstantin császár által írt De Administrando Imperio szerint a horvátok a 7. század elején érkeztek az ország mai... »
Mint olyan sok nyugat-európai országban, a történelem kezdeteit Horvátországban is a rómaiak megjelenésétől számítják. Több száz éven... »
A ma Horvátországként ismert terület első lakói évezredekkel ezelőtt, az őskorban telepedtek le itt. Az ország északi részén a... »