‘gasztronómia’ címke bejegyzései

Néhány szóval talán úgy foglalhatnánk össze, hogy Dalmáciát az ősi mediterrán ízek és a modern gasztronómia összhangja jellemzi.... »
Sokak számára az ideális pihenés kellékei egy közeli reptér, egy mindent igényt a legmagasabb szinten kielégítő szálloda, a kertjében... »
Horvátország lakói túlnyomórészt katolikus vallásúak, ennek megfelelően a karácsony náluk is az év egyik legfontosabb ünnepe.... »
Ez a történet nagyon rég kezdődött, mikor még illírek, görög telepesek éltek a dalmát vidékeken. Vis, Korcula és Hvar szigetén ők... »
Októberben ünneplik ezt a finom csemegét, melynek számtalan elkészítési formája létezik. A lovrani pedig az egyik legjobb fajta gesztenye a... »
Első olvasatra is érdekesnek ígérkezik ez a recept. Rémületre viszont semmi ok, a világ egyik legegyszerűbb ételéről van szó, aminek az... »
Az Isztriától kezdve végig a dalmát partokon a marenda hagyományosan a reggeli és ebéd közti étkezés elnevezése. A mi tízórainkhoz... »
Ha te nem tartozol azok közé, akik nyaralás előtt jó előre kikalkulálják, mennyi jut evésre-ivásra és csak a legexkluzívabb éttermek... »
Vitathatatlanul Horvátország legjobb sajtja és vitathatatlanul világszerte ismert. Turisták a világ minden tájáról keresik és viszik haza... »
Dalmáciáról és általában a part menti részekről elmondható, hogy teljes mértékben követik a modern étkezési szokásokat. Az ételeket... »